tirsdag, november 27, 2007

Utstillingshelg

Da var årets tur til Vikingeskipet over og vi overlevde i år også!! Ofte går den turen på helsa løs og i år var intet unntak. Turen nedover gikk så det suste, vinterføre ned til Dombås og sommerføre derfra. Kom fram ganske sent og etter å ha satt opp fortelt og luftet hunder gikk det hardt utover Arne Brimi (vin for de som ikke er bevandret i den verden!) Lørdag ble derfor litt amputert, men dagen ble tilbragt inne i hallen - så på amerikaner'ne der Vibeke gikk av med seieren med nydelige Ada, fikk også sett litt på stand'ene og det var noe "ønske meg ting" der! Bli du nervøs hva det neste blir Havika Trude?? Bare vent...(",) Gikk fin tur med hundene, laget Taco og så på finalen i skal vi danse - hva gjorde vi før Camping tilværelsen?
Søndag var det duket for nesten 100 påmeldte bernere. Hannene ble dømt av Lisbeth Ramsing og Jens Ramsing sto for tispene... Zarek ble plassert som nr. i unghundkl. med HP, Agazzi en flat rød og Aslak fikk en 2. premie pga manglende masse - han trenger litt tid den herremannen! Bitte var eneste dame fra oss, Bella er totalt uten pels så hun ble trekt. Bitte ble plassert som nr. 3 i klassen sin. Jonas' pappa N SUCH NV-06, -07 Tiviniro's Harley Davies gikk av med seieren og ble BIR og fikk ny tittel - Norsk Vinner-07! Alma ble forresten veldig glad for å se Otto igjen - hun ble jo dødens forelsket under parringsbesøket og han var tydligvis ikke glemt!
Hjemturen ble et kapittel for seg selv! Gikk helt greit fram til Dombås, der møtte vi snøstormen og over Dovrefjell var det direkte uforsvarlig å ferdes!!! NULL sikt, det gikk i 25-30 km./t der jeg satt med nesen i frontruta og leita etter brøytepinner på min side... 10 cm store isklumper på vindusviskerne gjorde ikke ting lettere! 4 personbiler og 4 trailere så vi i grøfta - biler sto i hytt og pine... ved Ulsberg var det stopp - utenlandske trailere sperra kjørebanen på kryss og tvers. Køen hadde tydligvis kommet brått på bilen foran oss - under ser dere resulatet, rett i grøfta, hun kan være glad det ikke kom bil imot! Etter en stund var det en bil som prøvde å komme seg forbi og klarte det - da tok vi også sjansen, vi hadde litt større bil som skulle tråle seg gjennom de store trailer'ne med jaggu klarte vi det ikke. En bitteliten stund etter vi kom oss over Dovre hørte vi på radioen at veien over ble stengt! Flaks skal man ha... Vi kom hjem sent, men vi måtte grave oss vei til huset før vi kunne ta kvelden - Ringvål hadde snødd ned! Det er fantastisk fint, julestemning uten dimensjoner - men... nå er det nok - turen med hundene i ettermiddag ble tung for å si det sånn. Vasser i snø opp til lårene!




Må bare avslutte med et bilde som viser hvordan det ser ut under måltid her hjemme - på rekke og rad ...

Fra v.: Lille Fame, Alma, Bitte, Jonas, Nelly og Otto



Ingen kommentarer: