torsdag, mai 09, 2013

Nellyvill treff anno 2012


Vi har lenge ønsket å samle våre valpekjøpere til et sosialt treff. Vi har fundert mye på egnet sted, det ene alternativet etter det andre ble forkastet. Vi har i en årrekke vært vært på besøk til vår venninne Siri på Grimsbu i Folldal på høsten. Hun og Bjørner driver gård og har sæter oppe på fjellet, vi kaller det vårt paradis på jord! Man mister pusten når man kjører inn grinda til sætra og skuer utover de mektige fjellmassivene mot Rondane, og hundene løper fritt på mange mange mål inngjerdet tomt. Går man ut porten er man midt i villmarken og har uante turmuligheter! Siri har alltid sagt at her skulle vi tatt med masse Bernerfolk – sætra kler Bernere:) En tanke begynte å spire og i år ble det bestemt at vårt paradis på jord skulle bli samlingspunktet for Nellyvill klanen… og snilleste Siri og Bjørner stilte hele eiendommen og mer til vår disposisjon!
Helg ble bestemt ut fra terminlista slik at vi ikke kræsjet med noen utstillinger, og før jakta startet. Selvfølgelig kan det ikke passe for alle, men jeg tror vi traff ganske bra med valg av dato, som ble satt til 10.-12 august.

Fredag tidlig på dagen kom vi vertene til fjells slik at vi kunne organisere hvor de andre skulle bo. Noen hadde leid seg hytte, noen bestilt campingplass på Grimsbu feriesenter,  pluss at det var plass til ganske mange vogner og bobiler oppe på sætra. Må jo si at ved et slikt treff som er basert på uteaktiviteter var vi ganske flittig brukere av yr.no og storm.no i dagene før, og de var standhaftig på sin melding: fantastisk vær med sol & godt og varmt. Skulle vi virkelig være så heldige? Folk kom til forskjellige tider utover ettermiddagen  og kvelden, og vi hadde en ”bli-kjent-kveld” med spekemat, god drikke og bål til sene natten… riktig så trivelig:) så å si hele landet var representert og hanner og tisper i skjønn forening! 24 fir-bente og 23 to-bente, de firbente representerte vårt B, C, D, E, F, G, I, J, og K kull…


 Lørdag morgen var det tidlig opp for en felles langbordfrokost for oss som bodde oppå sætra, med de ubeskrivelig flotte fjelltoppene som badet i strålende sol. Vi hadde lagt opp til fjelltur for de som ønsket det, hadde et mål å komme opp på Slettfjellkampen som er 1216 M.o.h – men de som ønsket kunne snu når det passet. Det er så oversiktlig natur der oppe at det er ingen problem. Vi hadde en fantastisk 4 timers tur, med flere drikkestopp for hundene – det var varmt, men godt og luftig så høyt oppe… På en av rastene måtte vi ha det obligatoriske fellesbildet. Med 20 hunder i alder fra 4 mnd. Og oppover gikk det med litt tålmodighet over all forventning. De satt så pent på rekke og rad:) og opp på toppen kom vi – da fortjente vi en iskald øl da.Vel nede på sætra igjen tente vi bål og hadde en god pølselunsj. Ingenting smaker bedre enn svartbrente pølser når man er god og sliten. Resten av dagen, kvelden og natten ble tilbringt foran bålet, noen spilte badminton, noen spilte kubbe, mens andre satt i ring og bare var sosiale… Ble selvfølgelig grilling på kvelden og vi er ikke mer på ”camping” enn at Tone (A.Pettersen) disket opp med rykende ferske belgiske vaffler til dessert – stekt ute:) Man kan bare ikke beskrive stemningen når mørket tar over, bålet knitrer og det er blekk stille – ikke et vindpust og stjerneskuddene fløy en etter en på himmelen. Det var helt magisk… humøret var det ingenting å si på rundt bålet heller, mang en dyp vits og morsomheter ble fortalt!
Søndag morgen var en reprise på dagen før, langbord og like utrolig vakker utsikt! Mens vi satt å spiste frokost var det mye leven på ei ku på beitet ved siden av oss. Det var et par bønder med oss som ante ”uråd” Det var vel Gudrun som sa at nå er det kalving på gang. Thomas måtte være med Bjørner å hente kalven fra beitet og opp til fjøset… I trillebår med Thomas ved spakene! Trenger jeg nevne at kalven har fått navnet NELLY.
 Vi satt vel og lenge før vi klarte å løsrive oss for å gå en fjelltur. Var ikke lagt opp til langtur denne dagen da folket måtte bryte opp å reise hjem til ulike tider. De som hadde lengst vei hadde en 10-11 timers kjøretur foran seg  - sprekt gjort å komme! Men de fleste av oss fikk en topptur også denne dagen, men det var varmere enn lørdag så hundene var glade for å komme ned igjen. Ingen hadde lyst å bryte opp for å kjøre hjem til hverdagen igjen, så det begynte å bli kveld når sistemann kjørte ut porten.

Dette ble en uforglemmelig helg for oss, og tilbakemeldingene sier at samtlige som var med oss mener det samme! Det ble en helg akkurat som vi hadde ønsket: masse hyggelige folk, supersosialt fra morgen til langt på natt, bare positivitet, mange lykkelige hunder som leker med hverandre, masse god mat & drikke, flotte fjellturer, ubeskrivelig natur og på toppen av det hele: det beste været vi kunne fått, knallblå himmel, ikke et vindpust og ikke for varmt for hundene!

TAKK til dere alle for at dere har gjort denne helgen til det den ble. Minnene lever vi lenge på… helt til neste år!! For neste år blir det også – dette er fra nå av en årlig tradisjon!Ingen kommentarer: